BOEK. Iedereen tuinier

Foto Steven Richardson

Foto Steven Richardson

‘Mijn tuin is mijn buitenverblijf. Er in werken, een beetje vakantie.’

Het is niet dat we niet willen tuinieren, we hebben er gewoon de tijd niet voor. Of toch veel minder. Een groot gazon, lange borders, hagen die intens moeten gesnoeid worden: het is allemaal te veel van het goede geworden.

In mijn eigen zoektocht naar minder werken en meer genieten, ontdekte ik tal van handige trucs om je tuin, groot of klein, in beperkte tijd te bewerken. Slimme bodembedekkers en gemakkelijke planten die lang bloeien, een gazon zonder stress, struiken die je nooit moet snoeien, misschien zelfs een klein moestuintje dat wél makkelijk te onderhouden is.

Foto Steven Richardson

Foto Steven Richardson

Hoe ruim je je tuin snel op in de lente, hoe snoei je je hortensia’s, rozen, clematis en lavendel op een eenvoudige manier, en welke groenten en kruiden vragen het minste omkijken? Hoe reduceer je het onkruid in je tuin tot een minimum? Kortom, wat is het geheime wapen van de luie tuinier?
Je leest het allemaal in mijn nieuw boek. Volg ook deze blog! Er komen vanaf nu heel regelmatig praktische tips en filmpjes die je wegwijs maken in het tuinieren.

Fijne lente!